? ??????????????Welcome To My Page (Sexy)? ????? ?????? ???Rating: 3.7 (6 Ratings)??10 Grabs Today. 707 To
tal Grabs. ??????Get the Code?? ?? ?????Welcome to My Page (Floral)? ????? ?????? ???Rating: 4.5 (11 Ratings)??10 Grabs Today. 2917 Total Grabs. ??????Get the Code?? ?? ???????????? ????Easy Inst CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS ?

Thursday, June 18, 2009

nasib baik..

mlm smlm pas solat mgrb,tgh dok aku khusyuk bersila smbil menundukkan kepala ku ke bahagian tapak kakiku utk mengetip kuku,tiba2 dgn terperanjatnyer aku biler serpihan kuku ku masuk dlm mata..cepat2 aku g kat cermin dan tak leh nk wat paper lg dah serpihan kuku tu dh g kat ats mata..means dah masuk dlm mata..aku punyer la gelisah..aper nak buat ni..gosok2 kan luka lak..fhm2 jer serpihan kuku tu kan tajam..mata adalah slh satu organ yg sensitif lak tu..aku gabra giler..aper nak wat ni..tak rasa skt,tp rasa tak selesa..aku rileks kan diri..lama2 mcm dah tak rasa..tp sblm aku tido,aku cuci muka lg..aku mcm ternmpk serpihan kuku tu mcm hmpr2 nk kuar..ALHAMDULILLAH..dgn mudahnyer dier keluar dgn sendirinyer..tnpa rasa skt pun..aku punyer la melonjak lonjak kegembiraan krn berjaya mengeluarkannye..biler aku tgk blk serpihan kuku ku itu,betapa besarnyer serpihan kuku itu..nsb menyebelahi aku..klu tak,aku dah nk amik mc g klinik nk kuarkan benda dlm mata tu semata2..yer la..tak pasal2 nnti ada kang yg kene operate..hehehe..

masa kejadian tu aku ngadu kat my mum..
ni yg my mum ngalan blk dgn aku..
"haa..tu la..petua org2 tua2 dulu2 tak nak dgr..jgn ketip kuku mlm2..degil..buat jgk..padan muka.."

p/s:jgn la ketip kuku mlm2 yer..wlupun cam ngarut jer petua ni,kiter kene amik tau gak..yer la..dulu2 org2 tua tak bg potong kuku mlm2 sbb dlu2 tak der karen..skrg dah ada lektik..tp ada lektrik pun kte kene berigt gak..hehehe..

5 comments:

lengcipan said...

org tua2 cakap macam tu sebab dulu kan pakai lampu minyak tanah..
takut tersepit kaki dari kuku..
skang da bleh potong kuku memalam tp pelajaran yg mira blaja pasni,
nak ketip kuku memalam kene pakai spek itam/kaler kuning..
kompom tak masuk mate..

ayie said...

nsb baik x terpotong jari kaki tu sklali...
ha..ha..

sue-ladygenjos said...

tahu xper...
dulu sue pun rajen ketip kuku time nak senja..
kena bebel ngan nenek lagi..
sakit tinga...

meera said...

YE KE KENE PKI SPEK MATA,ABG LENG??SBLM NI TAK PKI CERMIN MATA TAK PAPER PUN..AGAKNYER BERLAGAK SGT,TU YG TERJADI TU..
HUHUHUHU..

meera said...

haa..sue tgk mira dh dpt dah pengajaran tu tau..btl gak ckp org2 tua ni kan..hehehe..

About Me

My photo
jay bee, johor, Malaysia
nama sebenar DHAMIRAH ASILAH ROHIMEE..org luar slalu panggilku mira je..nama ASILAH tu jarang org panggil...kesian jugak nama tu...nama dah elok panjang,panggilnye seco'et jer..hee..duk kat skudai..bulan 8 ni besday yg ke-24..makin tua dah aku..huhuhu..hobi sukan bersukan..klu leh nk joging hari2 bg tmbh stamina..my mission ada satu..tp biarlah rahSia dulu..hee..oppss..thanks coz visit my blog..

my baby n adik..hee

my baby n adik..hee
sebenarnyer aku ank sulung dari 4 org adik beradik..n bwh2 aku sumanyer lelaki..ni la dier..baby n adik..tp abg(anak kedua ma n pa) takder lg pic yg terbaru..takper la..t kakak letak kan gmbr abg time baby2 dulu ea..hehe..love them so much too..dah bujang2 dah adik2 aku ni suma...hee...dah leh jd bodygurd kakak klu kakak g jalan2 nnti..

my fwenn...

my fwenn...
my kawan2 yg setia dgn ku..hikhik..