? ??????????????Welcome To My Page (Sexy)? ????? ?????? ???Rating: 3.7 (6 Ratings)??10 Grabs Today. 707 To
tal Grabs. ??????Get the Code?? ?? ?????Welcome to My Page (Floral)? ????? ?????? ???Rating: 4.5 (11 Ratings)??10 Grabs Today. 2917 Total Grabs. ??????Get the Code?? ?? ???????????? ????Easy Inst CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS ?

Tuesday, July 21, 2009

tak laratnyer rini...

aduhhhsakitnyer pinggang hari ni..ikut kan ati mls tol nk g keje rini..tp sbb nk cuti hari jumaat ni,aku relakan diri utk g keje..tp tu la..ni la dier masalah pempuan setiap sebulan sekali..tuhan jer la tahu betapa sakitnyer penderitaan yg pempuan akan lalui skali setiap bulan..tp ada gak wanita2 lain yg tak der alami sakit pinggang cam aku skrg ni..huhuhu..kawan2 yg ku sayangi,tahukah anda penawar bagi wanita bermasalah seperti ini???jika ada idea atau petua utk melegakan sakit ku skrg ini,tolong la kongsi bersama ea..aper yg aku tau klu aku skt camni,aku wat bodoh jer..pastu merungut sakit pinggang..pastu jalan mcm org baru pas bersalin..jalan smbil pegang perut..hahahaha...

20 comments:

VirginBitter said...

ummp mcm teruk je ni..tips dr VB...

1. pergi gi bank bdekatan kuarkn duit utk pergi ke mane2 spa yg berdekatan...

2. xpun gi umah urut yg berdekatan..umah urut yg baik2 ye...org yg benar2 pakar mengurut pingang...xsilap ada makcik yg pndai urut dkat ngn tmpat kilang otak2 tampoi...

3. check doktor ker...

4. VB kalu sakit pinggang cuba baring di tilam yg keras..xpun lantai yg dlapik tikar..tido sejam dlm posisi tegak..utk neutralkn blik posisi tulang tu..

pape try la...yg mane2 yg rase boleh

meera said...

to virgin:
thanks 4 ur decision..tp sumanyer gunakan tenaga la...maner nk larat jalan..dah la jalan mcm pempuan ngandung...hahaha

yaya said...

my fren pnh bgtau,klu skit pinggang,gosok2 sket kt bahagian belakang kte..urut slow2..xpon minm coke@air bergas..blh kurgkn sakit

aRi sHu said...

kt umah nnt mira tuam dgn towel suam la kt peyut tu..kurang la cket sakit..

meera said...

to yaya:
minum air gas???tak bahaya ker??maksud mira tak teruk ker nnti dier kuar..huhuh(malu lak nk citer)hehehe..tp klu urut2 tu mmg slalu la mira wat..mlm td pun ada urut gak pinggang ni dgn minyak angin..bukan pinggang jer mira urut,kat peranakan kiter tu pun mira urut..teruk kan...hehehehe

meera said...

to cud:
dah wat la cud..tp tak berkesan...naormal kot tiap2 bulan camni..tp rasa bulan ni mmg paling tak larat la..naper ntah..

sue-ladygenjos said...

jom try this lak..

1) tido...
2) makan panadol activ fast tp tidak digalakkan.
3) minum air teh kundur yg panas2.
4) pakai stokin coz actually saraf kita takleh terlampau sejuk that's why pinggang leh sakit..
5) urut kat peranakan tu dgn care bentuk V coz saliran dalaman tu yang paling banyak tekanan.

try je coz ini yang selalu sue buat if datang sakit meng-ugut!

Ms.Independant said...

Kalau frh, amek mc jek...
pastu tdo puas2 kat mah...
huhuhu~

=P

meera said...

to sue:
ok gak aper yg sue ajar tu..t smpi umah,mira nk ikut la cara sue ckp td tu....thanks so much my dear...

meera said...

to ms frh:
kklu tdk,mira nk mc td..sbb jumaat ni nak cuti..thats y la g keje gak rini...huhuhuhu

VirginBitter said...

org tua2 kata suruh tuam..utk lncrkan blik peredaran sbb tertumpu semua tu selain tuam leh gak urut kat area bwh perut...good luck..yg penting kene byk minum air suam atau air masak..katakan tidak utk air sejuk tau..xbgus sgt air sejuk ni..baik laki2 atau perempuan..lalala sowi menyibuk je kat ruangan yg majority perempuan tau...sbgai laki sy kene tau gak pasal2 bnda ni..xsalahkan miss mira...

meera said...

to virgin:
its ok la awak..kan ilmu pengetahuan gak...hehehe(sebenarnyer malu giler awak bg pendapat sebegini pd mira...hehehe)

yaya said...

xlah..yaya dh pnh try,skit tu xla hilang completely tp kurangla sket..darah pn kua cm biase jer

VirginBitter said...

nup..ilmu kan lebih baik dsampai2kn...ape yg ade sy akan ajar..ape yg kurang pd diri ni pula perlukan juga pndagan dr kwn2...kongsi2 ilmu kan lebih baik..dr kedekut ilmu..nk dbawa ke kubur la tu kalu nk kedekut ilmu..hehe

sue-ladygenjos said...

actually lelaki kena amik berat pasal ni coz sakit meng-ugut <--(ejaan ku bukan masalah penglihatan korang ye!) ni lebih sakit dari sakit perut. jadi kalau kitorang tengah sakit jgn lak korang ngada2 nak ajak kuar ker. harap faham la. sakitnye bukan sakit kena gigit nyamuk tapi seluruh badan pun terkena effect sakit ni. senang citer memang sakit. tapi the good news yer after dah bersalin sakit ni akan hilang untuk sementara waktu. info dari kak meimei.

fhad said...

owh paham.. senang je la..meera g seven eleven bli pil warne pink pastu minum ngn air bergas.. baru feel.. heheh... try la.. fhad da cbe ok je.. hihihi... saje nyibuk plk..

Mohd Ahmad Ferk said...

bukan ke ade jual period pain?
benda tu rasenyer cam oke ;)

meera said...

to sue:
tol kata sue ni..lelaki kene amik tahu sgt pasal ni..lelaki senang jer ckp...cuba klu dier yg alami sakit ni...baru tau tingginyer lagit ni..hehehehe

meera said...

to mohd ahmad ferk:
aik???penah cuba ker??bukanker pil tu utk pempuan shj??huhuhuhuh

meera said...

to fhad:
eleh fhad ni...ketinggalan la...ubat2 camtu pun kdg2 tak jalan jgk tau...sakit ni tuhan sajer yg tau...

About Me

My photo
jay bee, johor, Malaysia
nama sebenar DHAMIRAH ASILAH ROHIMEE..org luar slalu panggilku mira je..nama ASILAH tu jarang org panggil...kesian jugak nama tu...nama dah elok panjang,panggilnye seco'et jer..hee..duk kat skudai..bulan 8 ni besday yg ke-24..makin tua dah aku..huhuhu..hobi sukan bersukan..klu leh nk joging hari2 bg tmbh stamina..my mission ada satu..tp biarlah rahSia dulu..hee..oppss..thanks coz visit my blog..

my baby n adik..hee

my baby n adik..hee
sebenarnyer aku ank sulung dari 4 org adik beradik..n bwh2 aku sumanyer lelaki..ni la dier..baby n adik..tp abg(anak kedua ma n pa) takder lg pic yg terbaru..takper la..t kakak letak kan gmbr abg time baby2 dulu ea..hehe..love them so much too..dah bujang2 dah adik2 aku ni suma...hee...dah leh jd bodygurd kakak klu kakak g jalan2 nnti..

my fwenn...

my fwenn...
my kawan2 yg setia dgn ku..hikhik..